Gerardus Majellaschool wint Fair Play prijs bij schoolvoetbal Raalte

05 april 2018

Woensdag 4 april stonden de voetbalvelden bij Rohda Raalte vol met fanatieke jongens en meisjes, die meededen aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Na de voorrondes vorige week in Heeten, Marienheem en Nieuw Heeten, vonden vandaag de finalewedstrijden plaats op sportpark Tijenraan. Ook dit toernooi werd de Fair Play prijs door ons beschikbaar gesteld ter promotie van sportief gedrag. De winnaar van de Fair Play prijs werd de Gerardus Majellaschool uit Broekland.

De winst van het schoolvoetbaltoernooi ging na een spannende finale in de A poule naar de Korenbloem uit Raalte, voor de Rietkraag en de Linderte uit Raalte. In de B poule werd er 7 tegen 7 gespeeld en won de Kwintijn uit Raalte voor de Antonius uit Marienheem en de Bolster uit Raalte. Bij de meisjes ging de winst naar de Linderte uit Raalte voor de Vogelaar uit Raalte en de Antonius uit Marienheem.

Fair Play prijs en sportief gedrag

Ook dit jaar was het weer druk op en rond de voetbalvelden bij Rohda Raalte. De sfeer was goed en er werd zo sportief gespeeld, dat er regelmatig het cijfer 10 werd uitgedeeld door de verschillende scheidsrechters. Niet alleen het gedrag op het veld tijdens de wedstrijd erg positief, maar het viel ook op dat na afloop van elke wedstrijd netjes de handen werden geschud en de scheidsrechters bedankt werden voor de goede leiding. De Fair Play scores lagen dicht bij elkaar, maar uiteindelijk scoorde de Gerardus Majellaschool net iets beter waardoor de beker na afloop van deze editie mee ging naar Broekland.

Fair Play prijs schoolvoetbaltoernooi Raalte voor Gerardus Majellaschool

Regionale samenwerking

Ook dit schooljaar stellen wij als Sportbedrijf bij alle schoolsporttoernooien in de gemeente Raalte de Fair Play prijs beschikbaar. Wij vragen daarmee aandacht voor sportief gedrag. In de hele regio Salland wordt vanuit een samenwerking met Sportbedrijf Deventer en UtHuus in Olst-Wijhe extra aandacht besteed aan Fair Play.

Meer informatie over Fair Play lees je op onze website.

Terug