7 spectaculaire sportclinics tijdens sportdag Esmoreit Luttenberg

06 juni 2018

Op basisschool de Esmoreit in Luttenberg werd woensdag 6 juni onder zonnige omstandigheden fors uitgepakt. Gymdocent en combinatiefunctionaris Kristel Meijer van Sportbedrijf Raalte had zeven verschillende clinics georganiseerd, waarvoor de kinderen vooraf hun voorkeur konden aangeven.

Dat sportdorp Luttenberg veel te bieden heeft werd wederom duidelijk: van alle mooie sportfaciliteiten in het dorp werden gebruik gemaakt en professionele trainers gaven ondersteuning aan de diverse clinics en hadden verschillende onderdelen voorbereid. Al met al een dag waar de Luttenbergse jeugd zich goed heeft kunnen uitleven.

Het aanbod tijdens de sportdag bestond uit:

Lasergamen

Een spectaculair onderdeel dit jaar was het lasergamen: gewapend met lasergeweren werd er in het bos gestreden tegen elkaar. Spectaculaire moves werden uitgehaald om maar niet geraakt te worden door de lasers.

Freerunning

De kinderen konden in sporthal De Achterberg een 'freerunning' parcours afleggen onder professionele begeleiding. Freerunning is een activiteit die uit de Franse binnensteden is overgewaaid en nu als sport wordt beoefend. Door al lopende diverse obstakels atletisch te passeren werden zowel conditie als behendigheid van de kinderen op de proef gesteld.

Tennis

Daarnaast werden er op de tennisbaan wedstrijdjes tennis gespeeld door de kinderen. De tennisvereniging Luttenberg gebruikt deze normaal op woensdagmorgen zelf, maar speciaal voor de jeugd werden er banen beschikbaar gesteld!

Beach-handbal

SDOL verleende haar medewerking door het beschikbaar stellen van het beachveld. Daar kregen de kinderen van een ervaren handbaltrainster een leuke clinic beach-handbal in de stralende zon. De kinderen werden verschillende worpen en bewegingen aangeleerd en ook werd er onderling een wedstrijdje gespeeld.

ATB op de Luttenberg

ATB Mountainbike op de Luttenberg mocht natuurlijk niet ontbreken. Over de paden van de Luttenberg werd een uitdagend parcours gefietst. Alles onder begeleiding van fietsvereniging CRT uit Raalte die deze clinic verzorgde.

Bootcamp

Bij TopFit Salland mochten de kinderen bootcamp uit proberen. Onder leiding van een begeleider werden de kinderen uitgedaagd om het uiterste uit zichzelf te halen door leuke oefeningen uit te voeren. Gezweet werd er bij dit onderdeel zeker!

Kickboksen

Nieuw dit jaar was ook het onderdeel kickboksen. Onder leiding van een professionele kickboksleraar kregen de kinderen de beginselen van het kickboksen aangeleerd. Er werden rake stoten uitgedeeld maar wel met respect naar elkaar. Aan het eind kon er nog even worden gespard.

Foto-impressie

Sportdag Luttenberg (1).JPG  Sportdag Luttenberg (2).JPG

Sportdag Luttenberg (3).JPG  Sportdag Luttenberg (4).JPG

Terug