Antoinusschool wint Fair Play prijs schoolvolleybal, Bolster winnaar toernooi

24 oktober 2019

Donderdag 24 oktober stond sportcentrum Tijenraan in Raalte weer vol met fanatieke jongens en meisjes die meededen aan het jaarlijkse schoolvolleybal, dat georganiseerd werd door volleybalvereniging Salvora uit Raalte. De winst van het schoolvolleybaltoernooi ging deze editie naar het team van de Bolster 2 uit Raalte, dat ook doorstroomt naar de regiofinales. De Antoinusschool uit Mariënheem won de Fair Play prijs, die ook dit jaar beschikbaar werd gesteld door Sportbedrijf Raalte ter promotie van sportief gedrag.

Sportiviteit en respect

Ook dit toernooi viel het eerlijke spel en het sportieve gedrag tussen de verschillende scholen en teams weer op. Zo werden na afloop van elke wedstrijd netjes de handen van de tegenstander geschud om elkaar te bedanken en de winnaars te feliciteren. Ook was er veel respect voor de (vrijwillige) scheidsrechters die namens Salvora de wedstrijden floten. De scheidsrechters kenden de verschillende teams punten toe op basis van een aantal scores, zoals respectvol gedrag, op tijd zijn, houden aan regels en taalgebruik. Uiteindelijk behaalden de leerlingen van de Antioniusschool dit toernooi de meeste punten en namen daardoor de Fair Play beker mee naar Mariënheem.

Bolster 2 wint schoolvolleybaltoernooi

Naast het team van Bolster 2 werd het podium beklommen door het team van de Esmoreit uit Luttenberg dat tweede werd en de St. Jozefschool uit Nieuw Heeten dat de derde plek bemachtigde. Het team van de Bolster 3 werd vierde.

Fair Play

Het Sportbedrijf stelt bij alle schoolsporttoernooien de Fair Play prijs beschikbaar en vraagt daarmee extra aandacht voor sportief en respectvol gedrag. In de hele regio Salland wordt vanuit een samenwerking met Sportbedrijf Deventer en UtHuus in Olst-Wijhe extra aandacht besteed aan Fair Play.

De St. Antoniusschool met de gewonnen Fair Play beker

Het team van de Antoniusschool met de gewonnen Fair Play beker.

Terug