Sportbedrijf Raalte pleit bij versoepeling sport voor veilig en verantwoord

30 juni 2020

De coronamaatregelen van het kabinet worden per 1 juli voor de binnen- en buitensport weer verruimd. Zo mag iedereen per 1 juli contactsporten beoefenen, gaan de binnensportaccommodaties weer open en mogen er weer wedstrijden georganiseerd worden. De zwembaden mogen meer bezoekers toelaten en het recreatief zwemmen t/m 18 jaar mag weer zonder afstand. Sportbedrijf Raalte pleit bij alle versoepelingen voor een veilige en verantwoorde aanpak. Henry Bronkhorst: "We kijken heel goed wat verantwoord kan en mag en nemen de sport- en zwemprotocollen nauw. We merken dat bezoekers onze aanpak waarderen. Heel fijn dat we door de versoepelingen steeds dichter bij het ‘oude normaal’ komen."

Vanaf 1 juli wordt Sportcentrum Tijenraan weer gevuld met binnensporters. Handbalvereniging PCA Kwiek en de Biljartvereniging BC Raalte 90 starten direct weer met hun activiteiten. De rest van de zaalsporters volgen vanaf eind juli. Zwemliefhebbers merken de nieuwe versoepelingen met name bij de groepslessen en banenzwemmen. Omdat hierbij de anderhalve meterregel niet meer geldt, kunnen er weer meer mensen toegelaten worden in het bad. Vanaf 10 augustus zal ook Sportcafé Tijenraan weer open gaan als verenigingen en onderwijs naar verwachting weer volledig gebruik van Sportcentrum Tijenraan kunnen maken. Zwemmen in ieder geval tot na de zomervakantie alleen mogelijk op basis van reserveringen. Zo kan Sportbedrijf Raalte goed zicht blijven houden op de (aantallen) bezoekers.

Recreatief zwemmen bij Zwembad de Tippe

Het recreatief zwemmen t/m 18 jaar mag weer onbeperkt. Bij zwembad De Tippe in Heino mag alle jeugd weer zonder afstand bij elkaar in het water. Voor volwassenen geldt voor recreatief zwemmen nog wel de anderhalve meter ten opzichte van 13 – 18 jaar en volwassenen. Helaas mogen ouders nog niet met hun kinderen in het water. Sportbedrijf Raalte wil graag volwassenen tegemoet komen door een gedeelte van het zwembad in de middagen beschikbaar te stellen om af te koelen.

Enquête onder klanten

Zwembad Tijenraan zit op dit moment op circa 50% van de bezoekersaantallen van voor de coronacrisis. Het streven is om het niveau van 2019 weer gehaald kan worden in het najaar. Bij zwembad de Tippe zitten de bezoekersaantallen op 30%. De versoepeling voor recreatief zwemmen biedt ruimte voor het vergroten van aantallen bezoekers. Zwembaden gaan verschillend om met de protocollen vanuit de zwembadbranche. Bronkhorst: "We merken dat andere zwembaden de richtlijnen soms ruimer nemen. Wij gaan bewust voor veilig en verantwoord, willen geen onnodige risico’s lopen. Onlangs hebben we een enquete gehouden onder onze klanten over hoe ze de heropening ervaren. 96% van de klanten geeft aan dat ze blij zijn dat ze weer mogen zwemmen. Ruim 85% van de klanten die alweer geweest zijn, geeft aan dat de maatregelen die we nemen ze een veilig en verantwoord gevoel geven."

Lees meer over de versoepelingen en de laatste updates rondom de coronamaatregelen

Terug