Sportadviesgesprek

Gratis fittestdagen bij Wijkcentra Raalte

Publicatiedatum: 24-02-2023

Gezond ouder worden wil iedereen. Maar hoe fit zijn senioren in Raalte op dit moment? En wat kunnen zij doen om meer te bewegen? Sportbedrijf Raalte organiseert in maart samen met partners de fittestdagen. Tijdens deze middagen kunnen 65plussers gratis testen hoe fit ze zijn, ontvangen zij een beweegadvies op maat en ontdekken ze beweegactiviteiten in de buurt.

 De fittestmiddagen zijn voor iedereen van 65 jaar en ouder die wil weten hoe het er voor staat met zijn of haar fitheid. De middag bestaat uit verschillende testen: beginnend met het invullen van een korte vragenlijst, gevolgd door het meten van onder andere bloeddruk, balans, spierkracht en conditie. Ervaren zorgprofessionals, waaronder fysiotherapeuten en een diëtist voeren de testjes uit. Aansluitend krijgen deelnemers tips en adviezen van de buurtsportcoach voor (gratis) beweegactiviteiten in de buurt. In totaal duurt de test ongeveer 40 minuten.

Waarom organiseert Sportbedrijf Raalte deze middagen?
Buurtsportcoach Tom Bloo van Sportbedrijf Raalte: “De afgelopen jaren hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om fit en gezond te zijn. Door corona kwamen senioren minder de deur uit, hadden ze minder sociale contacten en kregen ze minder beweging. Met de fittestmiddagen brengen we inwoners samen en krijgen ze inzicht in hun gezondheid en de beweegmogelijkheden.”

Waar en wanneer?

  • Dinsdag 14 maart: Wijkcentrum de Noaber, Landrechtweg 10, 8103 PA Raalte.
  • Maandag 20 maart: Buurtcentrum Centraal Hart, Jan van Arkelstraat 15, 8101 EN Raalte.
  • Dinsdag 28 maart: Wijkcentrum De Buut, Zwanenwoerd 1A (ingang aan De Blekstraat) 8102 BE, Raalte

Alle dagen van 13.00 – 15.30 uur.

Meer informatie

Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar wil je verzekerd zijn van een test? Neem dan contact op met buurtsportcoach Tom Bloo, telefoon 06 23508261 of e-mail tom.bloo@sportbedrijfraalte.nl.

De Fittestdagen worden mede mogelijk gemaakt door de subsidie Raalte Sportief en Gezond. Onze partners zijn Carinova, ZGR, fysiotherapie de Stam, VIP Dietistenpraktijk, Wijz Welzijn en stichting de Kern.  Meer informatie: www.sportbedrijfraalte.nl/fittest