Sporten met een beperking

Sportwijzer Overijssel

Sportservice Overijssel, de provinciale sportbond, heeft de website sportwijzeroverijssel.nl in het leven geroepen. Een website waarop het overzicht van het sport- en beweegaanbod voor zowel 50+ als mensen met een beperking en/of chronische aandoening in Overijssel te vinden is. Op deze digitale sportwijzer is een overzicht te zien van de sport- en beweegaanbieders en hun activiteiten voor deze doelgroepen in Overijssel. 

Sporten voor 50+ en/of met een beperking in Raalte

Op de website maak je een selectie voor de sport- of beweegactiviteit van jouw voorkeur, de doelgroep 50+ of je beperking/chronische aandoening en tenslotte selecteer je Raalte als gemeente. Vervolgens wordt het sport- en beweegaanbod getoond. 

Per aanbod staat aangegeven in welke dorpskern de activiteit plaatsvindt en wie de aanbieder is. Nadat je de activiteit en aanbieder van jouw voorkeur selecteert vind je meer informatie, waaronder de contactgegevens van de desbetreffende aanbieder. Je kunt vervolgens meer informatie op hun website lezen, contact opnemen met al je vragen of je eventueel aanmelden voor een proefles!  

Sportbedrijf Raalte: ook in beweging voor mensen met een beperking!

Binnen het Sportbedrijf Raalte is er ook aandacht voor aangepast sporten. In de eerste plaats is dit een loketfunctie voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening die geïnformeerd willen worden over het aangepast sportaanbod in Raalte en omgeving. Mensen met een lichamelijke, verstandelijke, visuele, auditieve en/of psychische beperking of met een chronische aandoening kunnen met hun sportvragen terecht bij de sportconsulenten van het Sportbedrijf. De sportconsulent en de Regionale Sportcoach Aangepast Sporten begeleiden de sporter bij de keuze voor een sportactiviteit die bij hem of haar past.

Stimuleringsbudget Grenzeloos Actief

Het kabinet wil er aan bijdragen dat iedereen met een beperking makkelijk en dichtbij kan sporten en bewegen. Om die reden heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangegeven dit te willen stimuleren en faciliteren met het programma genaamd Grenzeloos actief.

Binnen het programma Grenzeloos Actief is er een stimuleringsbudget beschikbaar gesteld. Dit stimuleringsbudget is bedoelt voor het uitbreiden en versterken van sport- en beweegaanbod wordt uitgekeerd via NOC*NSF en bedraagt maximaal € 950 (inclusief btw) per sport- en beweegaanbieder. Sport- en beweegaanbieders kunnen de voorwaarden voor de aanvraag en het aanvraagformulier downloaden op de website van Grenzeloos Actief

Op de website van Grenzeloos Actief vind je meer informatie over dit programma en het stimuleringsbudget. 

Ondersteuning voor verenigingen met een aangepast aanbod

Ook sportverenigingen met een aanbod voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening kunnen voor advies, informatie, voorlichting en ondersteuning terecht bij de sportconsulenten en de sportcoach. Bovendien wordt binnen het uitgebreide netwerk rondom het aangepast sporten de samenwerking in de regio gezocht om de doelgroep nog beter van dienst te kunnen zijn.