Sporten met een beperking

Sporten met een beperking in Raalte

Uniek Sporten Raalte.pngUniek Sporten is een website waarop het overzicht van het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te vinden is. Op deze digitale sportwijzer is een overzicht te zien van de sport- en beweegaanbieders en hun activiteiten voor deze doelgroepen in Overijssel. 

Op de website maak je een selectie voor de sport- of beweegactiviteit van jouw voorkeur, de type beperking die je hebt en je leeftijdscategorie. Vervolgens wordt het passende sport- en beweegaanbod getoond. 

Per aanbod staat aangegeven waar de activiteit plaatsvindt en wie de aanbieder is. Nadat je de activiteit en aanbieder van jouw voorkeur selecteert vind je meer informatie, waaronder de contactgegevens van de desbetreffende aanbieder. Je kunt vervolgens meer informatie op hun website lezen, contact opnemen met al je vragen of je eventueel aanmelden voor een proefles!  

Sportbedrijf Raalte: ook in beweging voor mensen met een beperking!

Binnen het Sportbedrijf Raalte is er ook aandacht voor aangepast sporten. In de eerste plaats is dit een loketfunctie voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening die geïnformeerd willen worden over het aangepast sportaanbod in Raalte en omgeving. Mensen met een lichamelijke, verstandelijke, visuele, auditieve en/of psychische beperking of met een chronische aandoening kunnen met hun sportvragen terecht bij de sportconsulenten van het Sportbedrijf. De sportconsulent en de Regionale Sportcoach Aangepast Sporten begeleiden de sporter bij de keuze voor een sportactiviteit die bij hem of haar past.

Ondersteuning voor verenigingen met een aangepast aanbod

Ook sportverenigingen met een aanbod voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening kunnen voor advies, informatie, voorlichting en ondersteuning terecht bij de sportconsulenten en de sportcoach. Bovendien wordt binnen het uitgebreide netwerk rondom het aangepast sporten de samenwerking in de regio gezocht om de doelgroep nog beter van dienst te kunnen zijn.