Zwemveilig de zomer in met het C-diploma

Veel ouders denken dat hun kind met het A en B zwemdiploma goed genoeg kan zwemmen. Maar wist je dat je alleen met het C-diploma ook zwemveilig bent in open water? Juist met de zomerperiode en de vakanties in het vooruitzicht een goed moment om je nog eens af te vragen of jouw kind wel echt zwemveilig is.

Schoolzwemmen de Tippe

Tijdens het zomerseizoen van 2022 (25 april t/m 28 augustus) organiseren wij bij zwembad de Tippe weer schoolzwemmen. Er wordt bij de start van schoolzwemmen een nieuwsbrief verspreid voor ouders van kinderen die schoolzwemmen. Hieronder lees je meer informatie als achtergrond bij de nieuwsbrief.

Zwemdiploma's A,B,C

Het zwemgedrag van kinderen verandert de laatste jaren sterk. Er zijn steeds meer zwembaden met grote attracties en kinderen zwemmen vaker in recreatieplassen en meren. Daarvoor hebben kinderen andere vaardigheden nodig dan vroeger. Zwemdiploma’s A en B zijn een belangrijk basis, maar alleen met diploma C op zak beheers je voldoende vaardigheden om je in een zwembad met attracties en in open water te kunnen redden in onverwachte situaties.

Diplomazwemmen op 2 juli

Heb je interesse? Meld jouw zoon of dochter dan voor eind mei aan voor de zwemlessen. Dan is er voldoende tijd om voor te bereiden op het diplomazwemmen op 2 juli en kan jouw kind zwemveilig de zomer in!

Meer informatie en aanmelden

Kijk op sportbedrijfraalte.nl/zwemlessen voor meer informatie en aanmelden. Bij inschrijving vóór 23 mei krijg je het diplomazwemmen t.w.v. € 16,50 cadeau. Schrijf hiervoor in het opmerkingenveld ‘Schoolzwemmen Heino’.