Voor de gezondheid en veiligheid van bezoekers, zwemmers en medewerkers is naleving van onderstaande richtlijnen noodzakelijk. Alvast bedankt voor je medewerking.

Maatregelen i.v.m. het coronavirus

Bewegen is gezond. Als je komt zwemmen, houd je dan aan de algemene regels zoals opgesteld door de overheid. Dit is noodzakelijk voor de gezondheid en veiligheid van alle bezoekers, sporters en de medewerkers van het Sportbedrijf. Wij rekenen op jouw medewerking! 

Verantwoord zwemmen

In het ‘Protocol Verantwoord Zwemmen’ van de zwembranche kun je de specifieke regels voor zwembaden bekijken: Richtlijn veilig zwemmen in coronatijd.

Wat je wilt weten voor je bezoek
  • Iedereen vanaf 18 jaar moet bij de hoofdentree een geldig coronatoegangsbewijs en ID-bewijs laten zien. Is vervallen per 25 februari 2022.
  • Het dragen van een mondkapje is voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht, behalve tijdens het sporten/zwemmen. Is vervallen per 18 februari 2022.
  • Graag een wegwerp mondkapje gebruiken (type 2 heeft de voorkeur) Is vervallen per 25 februari 2022.
  • Kleedcabines, kluisjes en douches kunnen gebruikt worden.
  • Laatste nieuws over coronamaatregelen.

Veelgestelde vragen coronamaatregelen

Vanaf 6 november moet iedereen vanaf 18 jaar het toegangsbewijs iedere keer laten zien. Dit zijn de regels van de overheid. Deze komt te vervallen op 25 februari 2022.

Dit is conform de regels van de overheid: in sportlocaties en zwembaden gaat het om mensen van 18 jaar en ouder.

Helaas is dit niet mogelijk. Wij scannen bij de hoofdingang en hebben daarna geen zicht op wat de bezoekers in het gebouw gaan doen.

Helaas is dit niet mogelijk. Wij scannen bij de hoofdingang en hebben daarna geen zicht op wat de bezoekers in het gebouw gaan doen. Overigens is de horeca gesloten, gezien de huidige coronamaatregelen.

Vanaf 18 februari is de 1,5 afstandregel niet meer van toepassing.

De getypte tijden op het briefje zijn standaard zwemtijden, die weer aangehouden kunnen worden. De zwemlesduur is niet meer de verkorte 35 minuten, maar de volle 45 minuten.

De kinderen worden door de zwemonderwijzer opgevangen bij het tourniquet (toegang tot het zwembad). Na de les worden de kinderen door de zwemonderwijzer naar de kleedkamer gebracht. Helaas is het om organisatorische redenen niet mogelijk voor ons personeel om de kinderen te helpen aankleden en naar de uitgang te brengen. Eerder konden wij dit wel doen, omdat er toen ook beperkingen waren in het zwemaanbod waardoor ons personeel ook meer ruimte had om te ondersteunen. 

Een aantal bezorgde ouders heeft aandacht gevraagd voor de problemen die ontstaan als ouders/begeleiders zonder geldig coronatoegangsbewijs niet in de kleedkamers mogen. Hierover is nader contact geweest met het coronabeleidsteam van de gemeente Raalte. Uitkomst daarvan is dat expliciet is aangegeven dat op deze regel geen uitzonderingen worden gemaakt.

Wanneer je zelf niet naar binnen mag raden wij je aan een andere ouder te vragen om jouw kind te begeleiden.

 

Nee, de kijk- en infolessen gaan niet door. Het is ook niet toegestaan om langs de badrand te komen kijken.

Conform de algemene voorwaarden aquasporten is het mogelijk om je aquasport abonnement maximaal 4 maanden stop te zetten. De kosten hiervoor zijn éénmalig 10 euro (te betalen via incasso bij hervatting van het abonnement).
Je kunt dit regelen door een e-mail te sturen naar info@sportbedrijfraalte.nl. De incasso wordt vervolgens vanaf de eerstvolgende inning stopgezet (rond de 26e van iedere maand).

Het is mogelijk om je je lestegoed, meerbadenkaart of jaarabonnement tijdelijk te bevriezen. Wanneer je weer komt zwemmen wordt de geldigheid van tegoed verlengd met de periode dat je niet geweest bent. Je kunt dit regelen door een e-mail te sturen naar info@sportbedrijfraalte.nl.

Bijvoorbeeld over de coronacheckapp, de geldigheid of de werking van de app? Kijk dan op:

Het babypeuterzwemmen valt niet onder de noemer 'zwemles'. Volgens de laatste coronamaatregelen mogen deze weer doorgaan. 

Stuur dan een e-mail naar info@sportbedrijfraalte.nl.