Zwemmen met Dementie

Wilt u graag weer het plezier van zwemmen ervaren? Zelfstandig of samen met uw begeleider of mantelzorger oefeningen in het water doen? Of gewoon lekker drijven in het water? Doe dan mee met Zwemmen met dementie, elke dinsdagochtend in Zwembad Tijenraan. 

Ervaar (weer) het plezier van zwemmen

In heerlijk warm en ondiep water gaat u onder begeleiding van een deskundige zweminstructeur 45 minuten lang verschillende oefeningen doen. Hierbij wordt gekeken welke oefeningen het beste aansluiten bij de deelnemers. De oefeningen kunnen zowel spierversterkend als ontspannend zijn. Daarnaast kunt u ook heerlijk drijven in het water. Zwemervaring is niet noodzakelijk, zolang u het maar prettig en fijn vindt om in het water te zijn. Begeleiders zijn van harte welkom om ook het water in te gaan, maar dit is geen vereiste. Na afloop staat in het Sportcafé een lekker kopje koffie/thee klaar en gaan we gezellig napraten over de ervaringen in en rond het water.

Goed voor lichaam en geest

Zwemmen en bewegen in warm water is gezond, goed voor het lichaam en heeft ook een positieve uitwerking op het geheugen. Dat maakt zwemmen een goede activiteit voor mensen met dementie en beginnende geheugenproblemen. Het stopt de dementie helaas niet, maar voldoende beweging lijkt het verloop van de aandoening wel te vertragen.

Elke dinsdagochtend

Elke dinsdagochtend van 10.25 tot 11.10 uur in het therapiebad (33 graden). 

Kledingadvies

Badkleding, slippers zijn aan te raden om uitglijden rondom het bad te voorkomen.

Vervoer

Wij begrijpen dat zwemmers in deze groep wellicht minder mobiel zijn. Zwembad Tijenraan heeft afspraken gemaakt met stichtingen Carinova en Evenmens. Zij stellen vrijwilligers beschikbaar om gegadigden van en naar het zwembad te brengen. Dit is maatwerk, dus geef het graag tijdig aan. Neem gerust contact op met de receptie van het zwembad. Zo kunnen we het zwemmen met ons allen bewerkstelligen, geen drempels.

Gratis proberen

Wilt u ervaren hoe het is? Kom dan gratis en vrijblijvend 2 keer meedoen! U mag ook eerst alleen komen kijken.

Kosten

Voor deelname aan de zwemmen met dementie koopt u een leskaart voor 10x meedoen aan te schaffen of per keer te betalen. Kijk hier voor het actuele tarievenoverzicht. Alle lessen zijn inclusief gratis deelname mantelzorgers en koffie/thee na afloop in het sportcafé.

Vanuit de gemeente is er tevens de mogelijkheid voor minima om financiële steun te krijgen zodat u kunt deelnemen aan Zwemmen met Dementie. Informeer hiervoor bij het Sociaal Loket van de gemeente. Het Sociaal Loket is elke werkdag (ma-vr) bereikbaar van 8.30 – 17.00 uur via 0572-347799. Of stuur een mail naar wmo@raalte.nl.

Aanmelden

Aanmelden voor een proefles en/of opgeven voor deelname kan bij de receptie door een mail te sturen naar: info@sportbedrijfraalte.nl

Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag verder! U kunt de receptie van zwembad Tijenraan bellen op telefoonnummer (0572) 760 600 of e-mailen naar info@sportbedrijfraalte.nl.