GO! Tips voor sportkantines

Aandacht voor gezonde keuzes in de sportkantine

Het Convenant Gezond Gewicht heeft het boekje 'GO! Tips voor sportkantines' uitgegeven. In dit boekje wordt aandacht gevraagd voor meer variatie en meer gezonde keuzes in sportkantines. Er staan onder andere praktische tips over de organisatie, het aanbod, communicatie en omzetbehoud in. Wilt u meer weten? Het volledige boekje download u hieronder.

Convenant Gezond Gewicht

Het Convenant Gezond Gewicht is een uniek samenwerkingsverband van in totaal 27 partijen afkomstig van overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, die de stijgende trend van overgewicht en obesitas willen terugdringen. Overgewicht en obesitas moeten op de agenda worden gezet, de bewustwording over de gezondheidsrisico’s moeten worden vergroot en overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen moet een halt worden toegeroepen. Het Convenant Gezond Gewicht richt zich op vier specifieke terreinen: werk, school, consument en vrije tijd en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht).

De gezonde keuze wordt de gemakkelijke keuze

“Supermarkten en groothandels komen met steeds meer verantwoorde producten, levensmiddelenproducenten introduceren steeds meer producten met minder vet, zout of suiker. In bedrijfsrestaurants en schoolkantines verandert het assortiment. Ook de sportkantine willen we hier graag bij betrekken. Het gaat erom dat de gezonde keuze de gemakkelijke keuze wordt! Dit boekje biedt handvatten voor organisatie en werkwijze, het biedt inspirerende voorbeelden. Laten we de weg naar een gezonde sportkantine beschouwen als een wedstrijd. Geen wedstrijd waar snelheid een rol speelt. Verandering heeft immers tijd nodig. Het gaat om de gezamenlijke prestatie en het halen van de eindstreep.”

Paul Rosenmöller
Voorzitter Convenant Gezond Gewicht,
ambassadeur Gezond Gewicht, ambassadeur JOGG

Download

Filmpje project Gezonde Sportkantine