Voor sportverenigingen

Verenigingsadvisering

Sportverenigingen vormen het sociale middelpunt van onze lokale samenleving. Zij vervullen al decennia lang een belangrijke maatschappelijke rol en zijn nog steeds het domein van vrijwilligers. Het wordt vrijwillige verenigingsbestuurders echter niet gemakkelijk gemaakt. Als bestuurder wordt u onder meer geconfronteerd met kadertekorten, toenemende wet- en regelgeving en nieuwe concurrenten. Het runnen van een vereniging vraagt in deze tijd meer en meer om een professionele aanpak. De gemeente kan u hierbij adviseren.

Verenigingsadvisering is een service van de gemeente Raalte om sportverenigingen in de gemeente organisatorisch en bestuurlijk te versterken. Twee sportconsulenten staan voor u klaar. Ervaren adviseurs met een hart voor sport, pakken in overleg met bestuurders van sportverenigingen diverse problemen en activiteiten aan.

Ondersteuningsmogelijkheden voor sportverenigingen

U kunt bij de sportconsulenten terecht voor informatie, een consult of begeleiding op maat. Doel van de ondersteuning is het verbeteren van de interne organisatie, vergroten van de deskundigheid en het beter benutten van kansen in de omgeving van de vereniging. Vormen van ondersteuning zijn onder andere:

  • Accountmanagement (het bezoeken van verenigingen ter kennismaking en relatiebeheer)
  • Helpdesk/Kennisbank (verstrekken van direct advies, informatie en/of gerichte doorverwijzing bij eenvoudige vraagstukken)
  • Advies en begeleiding (gerichte consultancy- en adviestrajecten bij de vereniging)
  • Scholing/training en voorlichting (het organiseren van themabijeenkomsten, workshops, trainingen en het verspreiden van nieuws en actualiteiten om de deskundigheid van de vrijwilligers te verhogen)

Hoe kunnen wij u helpen?

Op deze website vind u al de nodige informatie die voor uw vereniging interessant kan zijn. Wilt u meer informatie, of gebruik maken van een van de ondersteuningsmogelijkheden? Vul dan onderstaand formulier in. De sportconsulenten bekijken uw hulpvraag en nemen contact met u op. Ook kunt u via het formulier een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. 

Contactformulier verenigingsadvisering