Beweegdiploma

In de gymlessen, op de basisscholen waar zij les geven, verzorgen alle Buurtsportcoaches van Sportbedrijf Raalte een lessenreeks Beweegdiploma. In totaal krijgen ca. 275 leerlingen van groep 1-2 het Beweegdiploma aangeboden binnen dit project dat georganiseerd wordt vanuit het Sportbedrijf.

Spelenderwijs kennis maken met bewegen

De kinderen leren binnen de lessenreeks spelenderwijs de basisvormen van bewegen. Als beloning krijgen ze net voor de zomervakantie, tijdens een afsluitend spelfeest een Beweegdiploma.

Sportbedrijf Raalte hecht belang aan dit initiatief omdat de grootste motorische ontwikkeling bij kinderen plaatsvindt tussen de 2 en 6 jaar. Als kinderen vanaf 2 jaar veel en gevarieerd bewegen, leren zij hun lichaam goed te gebruiken en ontwikkelen zij de belangrijkste spiergroepen. Die spieren komen op latere leeftijd heel goed van pas. Zo is het voor hen in de toekomst makkelijker om bewegingen sneller en beter uit te voeren. De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via de beweeglessen kunnen ze overal toepassen, ongeacht of ze gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin.