Doortrappen Raalte: Veiliger fietsen tot je 100ste!

Doortrappen Raalte helpt u om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen. Want fietsen is heerlijk! Door te fietsen, blijft u langer gezond, zelfstandig en in contact met andere mensen. Doortrappen Raalte bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij u in de buurt waar u (gratis) aan mee kunt doen. Tijdens die activiteiten krijgt u onder andere:

 • tips over veilig fietsen;
 • kunt u driewiel- of vierwielfietsen uitproberen;
 • oefent u het fietsen;
 • ontdekt u mooie fietsroutes in de omgeving van Raalte;
 • ervaart u de voordelen van een fietsspiegel of helm om langer veiliger te blijven fietsen.

De eerste activiteiten staan gepland voor november 2022. In 2023 volgen er nog veel meer! 

Activiteiten 2022

Ontdekdag driewiel- en vierwielfiets [Gratis] 
 • Donderdag 3 november, 14.30 – 16.30 uur > nieuwe data in 2023 volgt!
 • Sportcentrum Tijenraan Raalte
 • Probeer gratis fietsen uit!

Probeer gratis en vrijblijvend een de vele driewielfietsen (minimaal 15 stuks) in de sporthal uit en ervaar hoe het is om (weer) te fietsen. Laat u adviseren door de adviseurs van Nijland Cycling uit Heeten, Usva Bikes uit Haarle en Tworby over de verschillende mogelijkheden om te kijken welke fiets het beste bij u past. En ook de buurtsportcoaches vertellen u graag meer over veilig fietsen en de voordelen van blijven bewegen.  

Aanmelden is niet nodig. Voor meer info kunt u wel mailen of bellen naar Buurtsportcoach Wilma Mars 06 – 86 89 29 46 / wilma.mars@sportbedrijfraalte.nl

doortrappen


Workshop Het nieuwe fietsen [Gratis]
 • Dinsdag 15 november, 9.30 – 12.00 uur
 • Sportcentrum Tijenraan Raalte

Leuke en interactieve workshop waarin u tips krijgt om langer veilig te blijven fietsen. U gaat met tips, inspiratie en nieuwe kennis de deur uit. Na afloop van de verkeersquiz staat er een heerlijk kopje soep klaar en is er tijd om nog even na te kletsen. 

Meld u hier aan voor de GRATIS workshop 'Het nieuwe fietsen'

Neem voor meer informatie contact op met buurtsportcoach Wilma Mars: 06 86 89 29 46 of wilma.mars@sportbedrijfraalte.nl

Fietsspiegelactie > Koop een fietsspiegel voor slecht 5 euro incl. montage > UITVERKOCHT
 • Donderdag 17 en vrijdag 18 november, 8.30 tot 12.00 en 13.30 – 17.00 uur
 • Kruiper Tweewielers in Raalte

Om veiliger te kunnen blijven fietsen is een fietsspiegel een fijn en handig hulpmiddel. Op donderdag 17 en vrijdag 18 november kunt u voor slechts 5 euro een inklapbare fietsspiegel (t.w.v. 18.95 euro) laten monteren op uw fiets bij Kruiper Tweewielers. Er zijn 25 spiegels voor deze actie beschikbaar, dus op = op. De adviseurs van Kruiper Tweewielers geven graag advies wat u nog meer kunt doen om veilig te blijven fietsen.

De spiegels zijn helaas allemaal uitverkocht. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige acties van DOORTRAPPEN Raalte? Mail dan naar buurtsportcoach@sportbedrijfraalte.nl

Doortrappen Raalte wordt mede mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Raalte, Provincie Overijssel, Raalte Sportief en Gezond en CRT Raalte.

Bekijk hier een overzicht van fiets- en wandelroutes in en rondom de gemeente Raalte