Wandel u fit met de Raalte Wandel Challenge

Heeft u last van diabetes, COPD, hart- of vaatziekten,  long covid of een andere chronische ziekte? En vindt u het moeilijk om meer te gaan bewegen? Doe dan mee met de Raalte Wandel Challenge, onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge, en wandel u fit onder begeleiding van de buurtsportcoaches van Sportbedrijf Raalte.

De Raalte Wandel Challenge

De Raalte Wandel Challenge is een initiatief van Voetencentrum Elferink en Sportbedrijf Raalte. Deelnemers wandelen één keer per week, ongeveer 20 weken lang, samen met de buurtsportcoach (en andere zorg- en beweegprofessionals) en een of twee keer per week met een eigen wandelschema om uiteindelijk een mooie afstand te kunnen lopen.

Buurtsportcoach Tom Bloo: “De Raalte Wandel Challenge richt zich niet alleen op mensen met diabetes, maar wij willen graag alle chronisch zieken of mensen met een verhoogd risico op een chronische ziekte in beweging brengen. Het maakt niet uit of je nog helemaal niet wandelt of dat je al wel een bepaalde afstand kunt lopen. We begeleiden op een laagdrempelige manier en zorgen voor dat bekende steuntje in de rug. Vanaf 12 mei wandelen we iedere week vanuit Sportcentrum Tijenraan. We starten een groep op donderdagochtend om 9.30 uur, maar bij genoeg deelname starten we meerdere groepen. In de week van 18 t/m 24 september is de landelijke challenge week. Daar doen wij natuurlijk aan mee, maar wij gaan door! Want in de week van 17 t/m 21 oktober 2022 vindt de Sallandse Wandelvierdaagse plaats. Iedereen bepaalt zijn eigen doel, maar hoe mooi is het als we hier aan deel kunnen nemen!”

Kosten en inhoud Challenge

De kosten zijn €25,- en deelnemers krijgen, naast de 20 wandel trainingen, 5 themabijeenkomsten over o.a. leefstijl, gezonde voeten, beweging, slaap & ontspanning en voeding, een sportshirt en na iedere training een gratis kop koffie of thee. Tom Bloo en Maureen ten Hag: ‘In beweging komen is de eerste stap, maar hopelijk is het samen wandelen zo gezellig dat de groep blijft bestaan of dat deelnemers aanhaken bij wandelgroepen in de gemeente’.

Meer informatie en aanmelden gratis introductiebijeenkomst op 21 april

Bent u geïnteresseerd? Kom dan vrijblijvend naar de gratis introductiebijeenkomst op 21 april. Meld u aan bij Buurtsportcoach Tom Bloo via e-mail tom.bloo@sportbedrijfraalte.nl, telefoon 06 23508261 of met Maureen ten Hag, podotherapeut van Voetencentrum Elferink via e-mail: m.berning@voetencentrumelferink.nl, telefoon 0572 745050.

Meer informatie en aanmelden voor de Raalte Wandel Challenge op 12 mei

Klik op onderstaande link om naar de website van de Nationale Diabetes Challenge te gaan en meld u aan!

Ja! Ik wil graag deelnemen